DNA

01.01.2011 10:54

Porucha metabolizmu spojená s vysokou hladinou kyseliny močovej krvi. Prejavuje sa bolesťou a zápalom kĺbov. Ak bolí jeden kĺb, kyselina močová je v celom tele. Kyselina močová sa do organizmu dostáva prostredníctvom potravín ako sú mäso, vnútornosti, mlieko, mliečne výrobky - hlavne syry, sardinky a plody mora., lieky na báze acylpirínu, jedlo smažené na masti.

Obmedziť treba - konzumáciu chrenu, špenátu, hrášku, húb, karfiolu, špargle, brokolice. Tieto potraviny zadržiavajú kyselinu močovú v tele.

Nepijeme studené nápoje, minerálky, malinovky, coca - colu, zelené a čierne čaje.

V období keď sú čerešne, denne konzumovať 200 g.

                            -3 jablká denne - alebo hrušky

                            -1 lyžica tekvicových, slnečnicových semienok denne

 

Duchovná príčina: Dna je následok disharmonickej práce obličiek, ktorá hovorí o disharmónii v medziľudských vzťahoch, najmä partnerských. Rovnako môže ísť o vzťahy rodičov a detí, ale aj vzťahy v zamestnaní. Častokrát sa toto ochorenie dostáva u členov rodiny, kde je niekto despotický, niekto, kto si vynucuje rešpekt krikom a násilím. Dnu potom dostávajú tí, ktorí sú utláčaní.

Šťava na dnu: Dve lyžice postrúhaného zeleru dáme do pol litra vody a uvaríme domäkka. Pridáme šťavu z jedného citróna, premiešame. Pijeme 3x denne po jedle.